Home » Știință » Un nou tip de lentile de contact inspirate de Superman îţi permit să lansezi raze de lumină din ochi

Un nou tip de lentile de contact inspirate de Superman îţi permit să lansezi raze de lumină din ochi

Un nou tip de lentile de contact inspirate de Superman îţi permit să lansezi raze de lumină din ochi
Publicat: 05.05.2018
Abilitatea lui Superman de a trage din ochi cu raze de lumină este pe punctul de a deveni realitate mulţumită unui nou tip de lentile de contact.

Specialiştii au creat un tip de stickere extrem de subţiri ce pot fi ataşate accesoriilor optice. Conform Mail Online, aceste dispozitive oculare permit purtătorului să tragă cu raze laser din ochi la o distanţă de 50 de centimetri. 

Descoperirea a fost realizată de o echipă de cercetători din cadrul Universităţii din St. Andrews ce au creat membrana flexibilă prin intermediul polimerilor semiconductori organici. Acestea sunt similare cu peliculele utilizate pentru ecranul smartphone-ului ce activează pixeli atunci când o sursă de lumină apare deasupra lor. 

În cazul acestor stickere, sursele puternice de lumină ajută la fluorescenţa polimerilor, fapt ce alimentează laserul. Cercetătorii pot transforma fiecare sticker individual într-o etichetă de securitate proprie, prin alterarea proprietăţilor laserului pe care îl generează. Cercetătorii au utilizat lentilele de contact cu laser pe ochii unei vaci ca substitut pentru ochiul uman. Prin transmisterea unei lumini albastre pe lentilă, o rază laser verde a apărut pe un ecran de 50 de centimetri. 

Profesorul Malte Gather, din cadrul Universităţii St. Andrew, a afirmat că: ”În Grecia antică, Platon credea că percepţia virtuală este mediată de ‘razele oculare’ trimise de către ochi pentru cercetarea mediului înconjurător.” 

”Munca noastră reprezintă o nouă reuşită în dezvoltarea laserelor şi modul în care acestea pot fi utilizate în medii moi,” a adăugat el. Specialiştii consideră că dispozitivul ar fi utilizate şi pentru ochiul uman. De asemenea, echipa a demonstrat că dispozitivul este atât flexibil, cât şi robust, iar proprietăţile sale optice nu dispar timp de câteva luni. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cum va arăta cel mai mai mare laser din lume? Iată tot ce vrei să ştii despre cel mai important proiect ştiinţific din istoria României

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase